Monday 1 July 2013

Anadolu Efes kritik virajda!




Anadolu Efes, THY Euroleague play-off çeyrek final serisi ilk maçında yarın son şampiyon Olympiakos ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Atina'daki karşılaşma saat 21:00'de başlayacak .


Basketbol bahsi

Anadolu Efes, THY Euroleague play-off çeyrek final serisi ilk maçında yarın Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Barış ve Dostluk Salonu'nda oynanacak karşılaşma 21:00'de başlayacak. Bu kritik karşılaşma NTV Spor ve NTVSpor.net’ten canlı yayınlanacak.

İki ekip arasında bu sezon ilk turda İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Anadolu Efes 98-72, Atina'daki maçı ise Olympiakos 75-53 kazanmıştı. Lacivert-beyazlılar, Top 16 turunda E Grubu'nu üçüncü sırada, Yunan ekibi ise F Grubu'nu ikinci sırada tamamladı.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, dörtlü final öncesi son etapta olduklarını ifade ederek, ''Olympiakos ile zorlu maçlar yapacağız. İlk iki maçımız Atina'da oynanacak. Hedefimiz Atina'da oynanacak olan iki karşılaşmadan en az birini galibiyet ile tamamlamak ve avantajı elimize geçirmek. Her iki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Play-off'ların en çekişmeli geçmeye aday serisi olacak. Dörtlü final hedefimiz doğrultusunda yürümek için İstanbul'a en az bir galibiyet alarak dönmek istiyoruz" şeklinde görüşlerini belirtti.

MAHMUTİ: "ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ"

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, play-off'larda çok dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Mahmuti, kulübün internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, Euroleague'nde ilk iki turu geride bıraktıklarını hatırlatarak, "Hedefimiz Top 16'yı ikinci sırada bitirmekti ama burada küçük bir sapma yaşadık. Olympiakos çok güçlü ve saygı duyulması gereken bir takım. Geçtiğimiz sezon Euroleagueşampiyonu apoletleri var ve kadrolarını korudular. Biz de sezon başından beri dörtlü final hedefimize ilerliyoruz. Bu seride çok dikkatli olmalıyız, karşımızda çok tecrübeli bir takım var" dedi.

Önceki turlarda alınan mağlubiyetlerin telafisinin olduğunu belirten Mahmuti, "Bu turda artık telafisi olmayan maçlara geldik. Hata yapmak istemiyoruz. Atina'dan İstanbul'a avantajlı dönmek amacındayız. Yani en az bir maç kazanarak avantajı elimize geçirmek istiyoruz. İstanbul'a en az bir galibiyet ile dönerek Abdi İpekçi'de sezonun en muhteşem seyircisi önünde dörtlü final mücadelesi yapmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

RAKAMLARLA ANADOLU EFES
THY Euroleague'de 24 haftanın ardından Anadolu Efes maç başına 7,1 top çalma ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor.

-Kerem Tunçeri 8 asist daha yaptığı takdirde Euroleague'nde 500 asist barajını geçen 10'uncu oyuncu olacak.

-Top çalma kategorisinde Jamon Lucas 24 karşılaşma sonunda maç başına 1,75 ortalama ile üçüncü sırada yer alıyor. Lucas, Top 16'da oynanan 14 karşılaşmada ise maç başına 1,86 top çalma ile ikinci sırada bulunuyor. Jamon Lucas ayrıca oynadığı son 15 maçın 14'ünde en az bir top çalma ile mücadele etti.

-Semih Erden toplam ribaunt kategorisinde maç başına 5,21 ribaunt ortalaması ile 11. sırada yer alıyor.

-Jordan Farmar THY Euroleague'de kullandığı son 21 serbest atışı, Josh Shipp de son 10 serbest atışı sayıya çevirdi.

-Farmar, THY Euroleague'nde oynadığı son 14 maçın 13'ünde çift haneli skorlara ulaştı.

OLYMPIAKOS İLE 21. RANDEVU
Anadolu Efes ile Yunanistan'ın Olympiakos takımları, THY Euroleague'de yarın Atina'da yapacakları play-off çeyrek final serisi ilk maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 21'inci kez birbirlerine rakip olacak.

İki ekip Avrupa arenasında daha önce 20 kez karşılaştı, lacivert-beyazlılar, 2'si çeyrek finalde, 2'si Top 16 turunda, 16'sı da ilk turda oynadığı bu müsabakaların 10'undan galibiyetle ayrıldı, 10'unu ise yitirdi.

Taraflar bu sezon THY Euroleague 1. turunda aynı grupta yer aldı. İstanbul'daki maçı Anadolu Efes 98-72, Atina'daki karşılaşmayı ise Olympiakos 75-53'lük sonuçlarla kazandı.

ATİNA'DAKİ MAÇLAR
İki takım arasında yarınki maçın yapılacağı Atina'da geride kalan karşılaşmalarda galibiyet sayısı bakımından eşitlik bulunuyor.

Anadolu Efes ile Olympiakos, Atina'da daha önce 10 maç yaptı, beşer kez galip geldi.

TARİHİ FARK
Efes Pilsen olan adını geçen sezon öncesi Anadolu Efes olarak değiştiren temsilcimiz, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetlerinden birisini yarınki rakibi Olympiakos karşısında aldı.

İki ekip arasında 9 Aralık 2004 tarihinde Atina'da yapılan Euroleague maçını 110-59'luk skorla kazanan lacivert-beyazlılar, 33 yıllık Avrupa kupaları serüvenindeki en çarpıcı sonuçlardan birisine imza attı.

AVRUPA KUPALARINDA 476'NCI MAÇA ÇIKIYOR
Anadolu Efes, THY Euroleague play-off çeyrek final serisinde Yunan temsilcisi Olympiakos ile yapacağı maçla birlikte Avrupa kupalarında 476'ncı karşılaşmasına çıkacak.

Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 475 maçın 280'ini kazandı, 195'inde salondan yenilgiyle ayrıldı.

2001-2002 sezonundan itibaren katıldığı Euroleague'nde ise 228'inci maçına çıkacak olan temsilcimiz, Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonunda oynadığı karşılaşmalarda 123 galibiyet, 104 yenilgi aldı.

Bu arada, Anadolu Efes, başantrenör Oktay Mahmuti ile Avrupa kupalarında çıktığı 162 karşılaşmadan 100'ünü kazandı, 62'sini yitirdi.

AVRUPA KUPALARINDAKİ BAŞARILARI
Anadolu Efes, 34 yıllık Avrupa kupaları serüveninde müzesine 1 Avrupa Kupası götürürken, 1 kez final oynadı, 2 kez de Dörtlü Final'de yer alıp, üçüncü oldu.

Lacivert-beyazlılar, 1995-96 sezonunda Avrupa Radivoj Koraç Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı. Takım sporlarında Avrupa'da kupa kazanan ilk Türk takımı unvanını alan Anadolu Efes, finalin ilk maçında İstanbul'da 76-68 yendiği İtalya'nın Stefanel Milano takımına rövanşta 77-70 yenilmesine rağmen, sayı averajıyla kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Anadolu Efes, 1992-93 sezonunda Avrupa Kulüpler Kupası'nda finale yükselirken, İtalya'nın Torino kentindeki final maçında Yunanistan temsilcisi Aris'e 50-48 yenilerek, çok yaklaştığı kupayı kazanamadı.

Lacivert-beyazlılar ayrıca, 1999-2000 sezonunda Euroleague'nde Dörtlü Final'e kaldı. Yunanistan'ın Selanik kentindeki Dörtlü Final'in ilk günü ev sahibi ülke temsilcisi Panathinaikos'a 81-71 kaybeden Anadolu Efes, üçüncülük maçında İspanya'nın Barcelona takımını 75-69 yenerek, üçüncü oldu.

Temsilcimiz, 2000-2001 sezonunda da bu kez Suprolig'de Dörtlü Final oynadı. Fransa'nın başkenti Paris'teki organizasyonda ilk gün yine Yunanistan'ın Panathinakos takımına 74-66 yenilen lacivert-beyazlılar, daha sonra Rusya'nın CSKA Moskova takımını 91-85 yenerek, bir kez daha üçüncülüğü elde etti.

0 comments:

Post a Comment